Rostit de pollastre Cococ amb bolets de temporada
top of page

Rostit de pollastre Cococ amb bolets de temporada

Actualizado: 17 sept 2021

El pollastre ecològic Cococ és la carn blanca més saludable que pots escollir. Robusta i melosa, no deixa anar aigua ni s’encongeix quan la cuines i compta amb una gran quantitat de minerals que nodriran el teu cos com cap altre.


Et compartim una recepta on el trobaràs cuinat amb bolets; un plat suculent i típic de la nostra gastronomia. Pren nota!



Ingredients per a 4 persones


✳ 1 pollastre ecològic Cococ tallat per a rostir

✳ 2 cebes, 4 alls, 2 tomàquets madurs

✳ 400 gr. de bolets variats

✳ 1 litre de brou de pollastre

✳ 1 got de vi ranci

✳ 1 manat d'herbes - llorer, romaní i farigola

✳ Pebre negre, oli d'oliva verge extra i sal marina


Els aliments que escollim per elaborar les #ReceptesCococ són sempre de temporada, ecològics i de proximitat.


Elaboració

  1. En primer lloc, salpebrem el pollastre i el cuinem a la paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra fins que la pell comenci a daurar-se. És important que no es faci del tot, ja que després l'acabarem de coure a la cassola.

  2. Mentre agafa color, neteja i talla el tomàquet, la ceba i l'all. Nosaltres no traiem la pell dels tomàquets, ja que són ecològics i no han estat tractats, però sí que en tallem el cor i les llavors per no donar amargor a la recepta.

  3. Quan tinguis les verdures tallades, sofregeix la ceba i l'all. Quan estiguin daurats, incorpora el tomàquet i deixa-ho 5 minuts a foc baix.

  4. Un cop hagi caramel·litzat, incorpora el llorer, el romaní, la farigola i, seguidament, col·loca el pollastre.

  5. Afegeix un got de vi ranci i deixa-ho coure, tapant la cassola, durant 20 minuts a foc baix (controlant que no falti líquid).

  6. Passat aquest temps, incorpora el brou prèviament escalfat. Rectifica de sal i deixa-ho coure uns 25-30 minuts més. Recorda comprovar que no falti aigua!

  7. Prepara una picada fina d'all i julivert i talla i neteja els bolets. Salteja'ls a la paella amb un rajolí d’oli i afegeix la picada i un polsim de sal.

  8. Quan comencin a deixar anar aigua, retira'ls i incorpora’ls al pollastre.

  9. Remena bé i deixa-ho coure uns 25 minuts més fins que el pollastre quedi cuit. Si cal, afegeix més aigua i rectifica de sal.

  10. Passat aquest temps, et recomanem deixar-ho reposar a temperatura ambient per facilitar que els sabors s'integrin bé. Serà difícil esperar, però valdrà la pena! I si el cuines el dia anterior per degustar-lo l’endemà, estarà al seu punt de sabor òptim. Que vagi de gust!





Menja saludable, menja conscientment.

bottom of page