El pollastre ecològic Cococ és la carn blanca més saludable que pots escollir. Robusta i melosa, no deixa anar aigua ni s’encongeix quan la cuines i compta amb una gran quantitat de minerals que nodriran el teu cos com cap altre.
Et compartim una recepta on el trobaràs cuinat amb bolets; un plat suculent i típic de la nostra gastronomia. Pren nota!
Ingredients per a 4 persones
✳ 1 pollastre ecològic Cococ tallat per a rostir
✳ 2 cebes, 4 alls, 2 tomàquets madurs
✳ 400 gr. de bolets variats
✳ 1 litre de brou de pollastre
✳ 1 got de vi ranci
✳ 1 manat d'herbes - llorer, romaní i farigola
✳ Pebre negre, oli d'oliva verge extra i sal marina
Els aliments que escollim per elaborar les #ReceptesCococ són sempre de temporada, ecològics i de proximitat.
Elaboració
En primer lloc, salpebrem el pollastre i el cuinem a la paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra fins que la pell comenci a daurar-se. És important que no es faci del tot, ja que després l'acabarem de coure a la cassola.
Mentre agafa color, neteja i talla el tomàquet, la ceba i l'all. Nosaltres no traiem la pell dels tomàquets, ja que són ecològics i no han estat tractats, però sí que en tallem el cor i les llavors per no donar amargor a la recepta.
Quan tinguis les verdures tallades, sofregeix la ceba i l'all. Quan estiguin daurats, incorpora el tomàquet i deixa-ho 5 minuts a foc baix.
Un cop hagi caramel·litzat, incorpora el llorer, el romaní, la farigola i, seguidament, col·loca el pollastre.
Afegeix un got de vi ranci i deixa-ho coure, tapant la cassola, durant 20 minuts a foc baix (controlant que no falti líquid).
Passat aquest temps, incorpora el brou prèviament escalfat. Rectifica de sal i deixa-ho coure uns 25-30 minuts més. Recorda comprovar que no falti aigua!
Prepara una picada fina d'all i julivert i talla i neteja els bolets. Salteja'ls a la paella amb un rajolí d’oli i afegeix la picada i un polsim de sal.
Quan comencin a deixar anar aigua, retira'ls i incorpora’ls al pollastre.
Remena bé i deixa-ho coure uns 25 minuts més fins que el pollastre quedi cuit. Si cal, afegeix més aigua i rectifica de sal.
Passat aquest temps, et recomanem deixar-ho reposar a temperatura ambient per facilitar que els sabors s'integrin bé. Serà difícil esperar, però valdrà la pena! I si el cuines el dia anterior per degustar-lo l’endemà, estarà al seu punt de sabor òptim. Que vagi de gust!
Menja saludable, menja conscientment.
Commentaires